maanantai 15. huhtikuuta 2013

Punontatekniikoita

Nämä tekniikat ovat lähellä sydäntäni!  Joitakin olen käyttänyt enemmänkin ja esim. madweave-/tähtiporraspunontaa olen vasta opettelemassa.  Tähtiporras - nimitys on oma nimimietiskelyni madweave -sanalle.  Madweave, looping ja burkina  -  niille ei löytyne vakiintunutta suomenkielistä vastinetta. Oikeastaan on hauskaa ja kiinnostavaa mietiskellä mitä nimityksiä minä haluaisin näistä tekniikoista käyttää.


Nyt esittelemäni punontatekniikat ovat itseasiassa hyvin perinteisiä työtapoja.  Entä sitten niiden johdannaiset tai kokonaan uudet työtavat?  Kun teen töitä kierrätysmateriaalien kanssa, niiden ominaisuudet ja niiden antamat erilaiset mahdollisuudet mietityttävät ja houkuttelevat. Minkälaisia vaihtoehtoja punontateknisiin ratkaisuihin antaa esimerkiksi säleverhon taipumisominaisuudet?   
Tähtiporras / Madweave

Silmuilu /  Looping
Heksagoni
Tuulimylly
Spiraali
Palttina

Toimikas
Burkina9 kommenttia:

 1. Hienoja kuvioita! Tätä kyllä pitäisi päästä joksus kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, punonta on kiehtovaa! Tässä esittelin lähikuvat punonnoista ja mmyöhemmin sitten tuotteita.

   Poista
 2. Alati toistuvat kuviot ovat aina viehättäneet silmääni. Omat yritelmäni punonnan alalla ovat moninaisia, mutta osa on jäänyt keskeneräisiksi. Etenkin heksagonin jatkaminen on ollut vaikeaa ja kesken on vieläkin( 3 vuotta sitten aloitettu).

  VastaaPoista
 3. Sinun punontatyöt ovat todella kauniita. Minullakin on tekemäsi kirjanmerkki Päiväkirjan välissä. Ostin sen Kuopiosta Pietarinkujalta viimekesänä. Mainitsit Raahen kurssista. Kaupunki on minulle tuttu ja muistorikas, koska olen asunut siellä yli kaksikymmentä vuotta sitten ja siellä on paljon tuttuja. Nyt kiinnostaa kuulla, kuka siellä on kurssin vetäjä ja missä kurssi järjestetään?

  VastaaPoista
 4. Pääset Raahe opiston ja kesäkurssien sivuille: Raahe opisto.fi. Raaheopisto järjestää samanaikaisesti useampia kursseja juhannuksen jälkeisellä viikolla.

  VastaaPoista
 5. Onko nuo kaikki kuvat sinun tekemistä töistä? Uppeita - sekä kuvat että työt ja tekniikat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki on minun tekemistä töistä, kyllä. Ajattelin esitellä seuraavissa kirjoituksissa tuotteita, joita olen näillä työtavoilla valmistanut. Sitten myöhemmin vielä kuvia kiinnostavista materiaaleista. Katsotaan nyt miten tämä etenee ja kuinka paljon käytän aikaa tähän kirjoitteluun.

   Poista
 6. Hei! Upeita töitä sinulla! Tarkastelin tässä mahdollisia häälahja vaihtoehtoja. Häät pidetään 31.8 Mietinkin, että minkä hintaisia tuotteesi ovat? Löytyykö sinulta sähköposti osoitetta jonne voisi lähettää lisää kysymyksiä?

  VastaaPoista